Actualiteit

Verrijkte kooi-notering crasht door coronapandemie

Verrijkte kooi-notering crasht door coronapandemie

Verrijkte kooi-notering crasht door coronapandemie

Het sluiten van de horeca, de opmerkelijke terugdringing van de productiecapaciteit van de verwerkende industrie en de annulatie van geplande bestellingen doen de kooinoteringen crashen, al begint de vraag de laatste dagen voorzichtig aan te trekken.

Heropenen horeca cruciaal voor heropleven koloniemarkt

Veel zal afhangen van hoe lang de horeca zal dicht blijven. Eens die terug opstart zal de vraag naar kolonie-eieren behoorlijk aantrekken en zal de markt, die ervoor redelijk goed in evenwicht was, zich vermoedelijk herstellen. Naast de normale vraag moeten dan eveneens de stocks aangevuld worden van al die toeleveranciersbedrijven, wat een boost zal geven.

Vroeger slachten of ruien moet overwogen worden

De prijszetting van kolonie-eieren zal vermoedelijk in de zomermaanden beter zijn dan wat nu het geval is. Het eerder slachten –of ruien van koloniehennen moet zeker overwogen worden. Al komen er sowieso redelijk wat stallen leeg de komende tijd. Binnen dit en twee weken begint dit, wat zich zal doorzetten in mei tot begin juni.

Scharrelnoteringen pieken

De hamsterwoede van consumenten naar scharreleieren deed die notering de voorbije weken wel de hoogte ingaan. De meeste rush lijkt geweken en de prijzen stabiliseren zich. Als de horeca nog lang gesloten blijft en de supermarkten blijven het gros van de eieren verkopen die er geconsumeerd worden is het niet uitgesloten dat de scharrelnotering misschien zelfs nog enigszins aantrekken. De grote vraag naar scharreleieren doet bepaalde winkelketens ook grijpen naar witte scharreleieren.

Tekst: Eigen verslaggeving – Foto: Shutterstock

 

Te vinden in: Leghennen , Alle categorieën , SARS-CoV-2