Actualiteit

Riccy Focke legt directeursfunctie Boeren op een Kruispunt naast zich neer

Riccy Focke legt directeursfunctie Boeren op een Kruispunt naast zich neer

Boeren op een Kruispunt, de Vlaamse hulporganisatie voor land- en tuinbouwers, moet na 13 jaar op zoek naar een nieuwe directeur. Vanaf 1 februari 2020 neemt huidig directeur Riccy Focke afscheid van de organisatie waarvan hij in 2007 mee aan de wieg stond. In de afgelopen 13 jaar begeleidde Boeren op een Kruispunt maar liefst 2.456 land- en tuinbouwers.

Om de twee dagen trekt er een landbouwer aan de alarmbel

Dat er in de afgelopen 13 jaar 2.456 land- en tuinbouwers kwamen aankloppen bij boeren op een kruispunt doet toch even de wenkbrauwen fronsen en duidt het belang aan van deze organisatie, grosso modo trekt er om de twee dagen een landbouwer aan de alarmbel. Voornamelijk omwille van problemen inzake bedrijfsvoering (financiële problemen, technische tegenslagen, administratieve problemen of issues op wetgevend vlak), gezinsproblemen (armoede, eenzaamheid, opvolging,…) of persoonlijke problemen (burn-out, ziekte, stress, depressie of verslaving).

West-Vlaanderen koploper

Van de 2.456 Vlaamse land- en tuinbouwers die de afgelopen 13 jaar geholpen zijn, komt bijna 40% uit West-Vlaanderen, gevolgd door Oost-Vlaanderen (± 24%), Antwerpen (± 19%), Limburg (± 10%) en Vlaams-Brabant (± 7%).

Werking Boeren op een Kruispunt komt niet in het gedrang

Op 1 februari 2020 neemt Riccy Focke afscheid van Boeren op een Kruispunt en dus start de raad van bestuur de zoektocht naar een nieuwe directeur. Riccy Focke maakt zich sterk dat hij een sterk team achterlaat, bestaande uit 6 medewerkers, 9 freelance psychologen en 30 vrijwilligers, dat zelfsturend werkt waardoor hij alle vertrouwen heeft in de toekomst van de organisatie.

Zelf hulp nodig?

De tijd dat een landbouwer enkel op zijn veld te vinden was ligt al lang achter ons. De landbouwer de dag van vandaag moet haast een manager zijn die zich door de administratieve rompslomp en wetgeving moet worstelen, trachten het hoofd boven water te houden met de prijzenoorlog tussen retailers, opbotsen tegen de maatschappelijke perceptie en daarnaast nog eens gewoon landbouwer, man en vader zijn. Het is dus niet onoverkomelijk dat het soms allemaal even te veel wordt. In dit geval kan je u altijd wenden tot Boeren op een Kruispunt.

Tekst: Pluimvee – Bron: Vilt – Foto: Logo Boeren op een Kruispunt

Te vinden in: Alle categorieën