Actualiteit

Plukon neemt kipverwerker CFG over

Plukon neemt kipverwerker CFG over

Plukon Food Group en het Nederlandse Cuparius Capital hebben een principeovereenkomst gesloten voor de overname van alle aandelen van Cuparius Food Group (CFG) in Nijkerk door Plukon. Hiermee versterkt Plukon zijn positie als kipverwerker.

Plukon is één van Europa’s grootste spelers op het gebied van gevogelte, CFG is een belangrijke speler als leverancier van kipproducten aan Europese foodservice bedrijven. CFG Poultry nam in januari 2019 nog vleeskuikenslachterij Frisia Food in Haulerwijk over, maar dit wordt nu niet mee-overgenomen door Plukon en sluit haar deuren per 1 oktober 2020.

Plukon Food Group heeft productievestigingen in Nederland (6 vestigingen), België (3), Duitsland (5), Polen (1), Frankrijk (7) en Spanje (4). In totaal werken er meer dan 6.000 medewerkers. De omzet van Plukon zal dit jaar naar verwachting circa 2 miljard EUR bedragen. Naast een sterke focus op het leveren aan de retail in zijn productielanden is Plukon ook een belangrijke leverancier aan het foodservicekanaal.

Tekst: Pluimvee – Bron: Boerderij

Te vinden in: Alle categorieën