Actualiteit

Lodewijckx Groep overgenomen door de Nederlandse Van Beek Groep

Lodewijckx Groep overgenomen door de Nederlandse Van Beek Groep

De Nederlandse Van Beek Groep heeft de Lodewijckx Groep, de grootste Vlaamse eierverwerker, overgenomen. De Lodewijckx Groep blijft echter wel zijn zelfstandigheid behouden. Van Beek is dankzij deze overname de nummer 2 van Europa in de markt van verse eieren en eierproducten.

Lodewijckx

Lodewijckx is vooral bekend van zijn merken Cocovite en Ovyta. Het heeft drie vestigingen in België: in Tessenderlo, Veerle en Bastenaken. Daarnaast beschikt de groep ook over vier eigen leghennenbedrijven verspreid over Vlaanderen in Geel, Markegem, Sint-Laureins en Veerle. De groep telt een honderdtal werknemers en verwerken jaarlijks meer dan 1 miljard eieren, goed voor een omzet van 95 miljoen euro. Ter vergelijking, de Van Beek Group haalt bijna 370 miljoen euro omzet.

Complementaire partner

Door een generatiewissel was de groep op zoek naar een nieuwe partner. Die hebben ze gevonden in de Nederlandse Van Beek Groep. “Onze activiteiten zijn complementair met die van de Van Beek Group”, legt Bert Lodewyckx uit. “Zij focussen vooral op het verpakken van eieren voor de Nederlandse en Duitse retailmarkt en op vloeibare gepasteuriseerde eierproducten in bulk voor de voedingsindustrie.” Lodewijckx richt zich voor de vloeibare eierproducten op de groothandel en de food service met zijn kleinverpakking (1, 2 en 10 kg). Via het zusterbedrijf Euro Ei, onderdeel van de Lodewijckx groep, wordt de Belgische retail beleverd met verpakte eieren. Er verandert niets voor het personeel, de drie fabrieken en ook de Belgische entiteit blijft behouden. Samen met zijn broer Guy blijft Bert Lodewyckx actief binnen het bedrijf die een minderheidsaandeel behouden.

Tekst: Pluimvee – Bron: Vilt/Pluimveeweb – Foto: Gebr. Van Beek

Te vinden in: Leghennen , Alle categorieën