Actualiteit

Continental Foods verhoogt ecologische voetafdruk

Continental Foods verhoogt ecologische voetafdruk

Continental Foods, de voedingsgroep achter onder meer Aïki, Devos Lemmens en Royco verhoogt zijn welzijnsnormen voor kippen. Dit deed het door de ‘Better Chicken Commitment’ (BCC) te ondertekenen.

Better Chicken Commitment

De BCC houdt onder meer in dat er minder kippen per vierkante meter worden gehouden, dat er natuurlijk licht en verrijking is in de leefruimte van de dieren en dat er niet langer gebruik wordt gemaakt van snelgroeiende, doch de meest duurzame, kippenrassen in zijn producten en dat in België, Duitsland, Finland, Frankrijk en Zweden.

Continental Foods gaat andere voedingsbedrijven achterna 

Continental Foods is niet het eerste bedrijf dat deze omschakeling maakt, onder meer Nestlé, Danone, Unilever, Dr. Oetker en KFC hebben zich er reeds toe verbonden om te voldoen aan de criteria van de Better Chicken Commitment.

Anders, maar niet beter - Integendeel

De omschakeling naar het gebruik van traag groeiende rassen druist echter in tegen het hele gebeuren die zich de dag van vandaag afspeelt rond de milieuproblematiek. Een Amerikaanse studie toonde de negatieve milieu-impact aan door gebruik te maken van traag groeiende rassen doordat de dieren meer voeder opnemen en hier minder efficiënt mee omgaan. Dit impliceert meer voedertransport, een groter waterverbruik, een groter landbouwareaal, een hogere mestproductie,…In België is er met 'De Andere Kip' een gelijkaardige studie lopende.

Tekst: Pluimvee – Bron: Vilt

Te vinden in: Braadkippen , Milieu