Actualiteit

China heft importverbod Amerikaans pluimveevlees op

China heft importverbod Amerikaans pluimveevlees op

China stelt opnieuw zijn grenzen open voor Amerikaans pluimveevlees nadat het in 2015 de import uit de VS verbande ten gevolge van aviaire influenza. De Belgische pluimveesector daarentegen krijgt voorlopig nog geen groen licht om te exporteren naar China.

Amerika profiteert van proteïnedeficit China

Amerika, dat sinds 2017 terug vrij is van hoog pathogene vogelgriep, zal hierdoor kunnen profiteren van het proteïnetekort in China ten gevolge van de Afrikaanse Varkenspest (AVP) en verwacht op jaarbasis voor 1 miljard dollar te kunnen exporteren.

Geen export van Belgisch pluimveevlees naar China

België tracht al enige jaren toegang te krijgen om te exporteren naar China. Het Aviaire influenza H5N8 in 2017 en NCD in 2018 bemoeilijken echter de markttoegang. De Belgische pluimveesector hoopt om op korte tijd toegang tot deze markt te krijgen. Sinds maandag is er hiervoor onder meer een Belgische economische missie in China en Federaal Minister van Landbouw Denis Ducarme heeft bovendien een FAVV-agent aangesteld bij de Belgische ambassade in Peking. Met behulp van deze 'sanitair attaché' hoopt België de Chinese embargo's op de export van rundvlees, varkensvlees en pluimvee zo spoedig mogelijk op te heffen.

Tekst: Pluimvee – Bron: Poulryworld

Te vinden in: Alle categorieën , Braadkippen