Actualiteit

‘Boer zoekt bedrijfszekerheid’ bovenaan de agenda bij overleg met Kabinet van Vlaamse minister van Omgeving Zuhal Demir

‘Boer zoekt bedrijfszekerheid’ bovenaan de agenda bij overleg met Kabinet van Vlaamse minister van Omgeving Zuhal Demir

De landbouwsector, een primaire sector waarbij landbouwers zich zelfs heel even als helden konden wanen in volle coronapandemie. Doch wordt de sector meer en meer geconfronteerd met steeds strengere regelgeving waardoor de toekomstvisie van vele pluimveebedrijven wordt belemmerd. Bedrijfszekerheid is meer dan ooit een belangrijk item om ondernemers in de agrarische sector een lange termijnvisie voor ogen te kunnen houden en te garanderen. In kader hiervan had de Landsbond Pluimvee een overleg met het Kabinet van Vlaamse minister van Omgeving Zuhal Demir.

Tijdens dit overleg is er onder meer gesproken over de begrenzing van de vergunningen tot 2030 bij uitbreiding of hervergunning van niet AEA-stallen, de nood aan een dynamische en concurrentiële BBT-lijst, de heersende problematieken rond vergunningen in het algemeen, het hele PAS gebeuren dat in het najaar op tafel zal liggen,… Een uitgebreid verslag kunt u nalezen in het volgend vakblad van Pluimvee.

Tekst: Landsbond Pluimvee
Foto (van links naar rechts): Peter Sichien (Bestuurslid) – B. Weerdt (Jurist) – J. Van Den Berghe (Raadgever omgeving) – D. Coulier (Voorzitter Landsbond Pluimvee) – D. Vandaele (Ondervoorzitster Landsbond Pluimvee) - ©Martijn Chombaere (Beleidsmedewerker Landsbond Pluimvee)

Te vinden in: Alle categorieën , Wetgeving , Milieu , Juridisch