Actualiteit

Uitstel van betaling verleend aan vleeskuikenslachterij GPS

Uitstel van betaling verleend aan vleeskuikenslachterij GPS

Vleeskuikenslachterij GPS (NL) heeft bij de rechtbank gevraagd om uitstel van betaling te verlenen. Dat is verleend op 30 oktober 2020. Vanwege Covid-19 is het bedrijf in de financiële problemen geraakt.

 

GPS zet vleesproducten af in vele landen in Europa, vooral in het segment van de horeca & foodservice en beperkt aan de retail en wordt daardoor extra hard getroffen. Zeker nu de afzetmogelijkheden en verkoopprijzen in de afgelopen weken weer zeer sterk onder druk zijn komen te staan vanwege de tweede corona golf en de steeds strenger wordende Covid-19 maatregelen in Europa.

 

Gevolgen


Het uitstel van betaling is verleend op 30 oktober. De slachterij meldt vrijdagmiddag te wachten op de bewindvoerder die namens de rechtbank de zaakvoering overneemt en beslist over de bedrijfsvoering de komende weken.

 

Uitstel van betaling betekent dat de schuldeisers in die periode geen betaling kunnen afdwingen. In deze periode wordt gezocht naar een oplossing voor de situatie. GPS geeft aan dat ze een oplossing wil vinden om het bedrijf veilig te stellen. Het is de bedoeling dat de bedrijfsactiviteiten zo veel mogelijk worden doorgezet.

 

Bron: Pluimveeweb – Foto: Shutterstock

 

Te vinden in: Alle categorieën , Braadkippen , Juridisch , SARS-CoV-2