Actualiteit

Nederlandse pluimveehouders trekken streep onder fipronilaffaire

Nederlandse pluimveehouders trekken streep onder fipronilaffaire

Er is onvoldoende draagvlak onder pluimveehouders om de rechtszaak tegen de overheid voort te zetten. In maart dit jaar oordeelde het gerechtshof Den Haag in het hoger beroep dat de overheid niet onrechtmatig gehandeld heeft tijdens de fipronil-crisis in 2017, en dus niet aansprakelijk is voor de financiële schade van pluimveehouders. De pluimveehouders konden alleen nog in cassatie, maar willen zich nu vooral richten op de toekomst en een einde stellen aan deze hele fipronilaffaire.

 

De rechtszaak die de Nederlandse pluimveevakgroep LTO/NOP en 111 pluimveehouders samen met pluimveevakbond NVP voerden tegen de overheid vanwege diens optreden tijdens de fipronil-crisis, is ten einde. De landbouworganisatie en pluimveehouders hebben besloten niet meer in cassatie te gaan, de laatste mogelijkheid die hen nog restte. Hiervoor was onvoldoende draagvlak onder de deelnemende pluimveehouders, aldus LTO/NOP.

 

‘Richten op de toekomst’

 

LTO/NOP-voorzitter Kees de Jong laat weten dat hoewel ze nog steeds met grote teleurstelling terugkijken op de uitspraak in het hoger beroep, het boek nu wat hen betreft gesloten wordt. “Veel pluimveehouders zagen geen heil meer in verder procederen. Dat valt te begrijpen,” zegt hij. “De crisis ligt inmiddels ver achter ons en pluimveehouders willen zich liever richten op de toekomst”.

 

Tekst: Pluimvee/Boerderij – Bron: Boerderij – Foto: Pluimvee

Te vinden in: Leghennen , Alle categorieën , Juridisch