Actualiteit

Minister Ben Weyts gebruikt landbouwsector als afleidingsmanoeuvre na debacle kilometerheffing in volle kiezersstrijd

Minister Ben Weyts gebruikt landbouwsector als afleidingsmanoeuvre na debacle kilometerheffing in volle kiezersstrijd

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil tijdens de volgende regeringsonderhandelingen het verbod op legkippen in verrijkte kooien op tafel leggen. Francesco Vanderjeugd (Open Vld) reageerde misnoegd en riep de minister dan ook op om eerst eens op het terrein te komen. Een oproep die Francesco Vanderjeugd al meermaals deed, maar die minister Ben Weyts pertinent weigert.

Deze uitspraken van minister Weyts kwamen er nadat Animal Rights donderdagvoormiddag een petitie aan hem overhandigde die door meer dan 30.0000 mensen werd ondertekend. "Wij laten zien met deze handtekeningen dat het niet meer van deze tijd is om hen op te sluiten in kooien", zegt campagnecoördinator Els Van Campenhout in een persbericht.

“Als belangenverdedigingsorganisatie is dierenwelzijn ook voor de Landsbond Pluimvee een belangrijk issue, niet tegenstaande dat het in deze essentieel is om met kennis van zaken te spreken en niet op basis van emotie. Dierenrechtenorganisaties veroorzaken vaak onrechtstreeks net meer dierenleed, net daarom is het belangrijk de gehele situatie vanuit een correct standpunt te evalueren en niet door eenzijdig toegevingen te doen met oog op de komende verkiezingen”, aldus Martijn Chombaere, adviseur van de Landsbond Pluimvee.

Tekst: Eigen verslaggeving – Bron: Belga/Francesco Vanderjeugd

Te vinden in: Leghennen , Wetgeving