Actualiteit

Vogelgriepvirus treft 2 miljoen kippen in Texas

Vogelgriepvirus treft 2 miljoen kippen in Texas

Nadat zeven melkveebedrijven in Texas getroffen zijn door vogelgriep, eist het virus bijna 2 miljoen kippen in de staat nadat er hoogpathogene aviaire influenza (HPAI) uitbrak op een eierbedrijf van Cal-Maine Foods in Texas.

 

Het getroffen bedrijf bevindt zich in Farwell, in Parmer County. Volgens Cal-Maine Foods zijn 1,6 miljoen leghennen en 337.000 hennen getroffen. "De productie op de faciliteit is tijdelijk stopgezet omdat het bedrijf de protocollen volgt die zijn voorgeschreven door het USDA (United States Department of Agriculture)", aldus Cal-Maine Foods in een verklaring.

 

"Het bedrijf blijft zich inzetten voor robuuste bioveiligheidsprogramma's op alle locaties, maar geen enkele boerderij is immuun voor HPAI. HPAI is nog steeds aanwezig in de wilde vogelpopulatie en de omvang van mogelijke toekomstige uitbraken, met een verhoogd risico tijdens de migratieseizoenen, kan niet worden voorspeld."

 

Het bedrijf zegt dat de Parmer County operatie ongeveer 3,6% van de totale productie uitmaakt. Cal-Maine Foods is bezig om de productie van andere faciliteiten veilig te stellen om de onderbreking voor zijn klanten tot een minimum te beperken.

 

Bron: WattPoultry – Foto: Shutterstock

Te vinden in: Leghennen , Alle categorieën , Dierengezondheid