Actualiteit

Vleesvervangers binnenkort ingeburgerd? Kentucky Fried Chicken doet de test

Vleesvervangers binnenkort ingeburgerd? Kentucky Fried Chicken doet de test

Klanten van de fastfoodgigant Kentucky Fried Chicken (KFC), waarvan er onlangs een eerste vestiging werd geopend in België aan het Noord-station van Brussel, konden dinsdag 27 augustus bij een bestelling gratis proeven van de vegan 'fried chicken' van vleesvervangerfabrikant Beyond Meat. Hiermee tracht KFC te achterhalen of de namaakkip geschikt is voor het breder publiek.

Vleesloze alternatieven in opmars

De beweging naar vleesloze alternatieven bij restaurantketens is bezig aan een serieuze opmars. Beyond Meat kondigde onlangs al aan veganistische gehaktballetjes te maken voor broodjesketen Subway, die ook in België actief is. Verder worden enkele grote fastfoodketens in de VS voorzien van vleesvervangers. Concurrent Impossible Foods sloot eerder al een deal met Burger King voor een vegan Whopper.

Aandelen vleesvervangerfabrikanten gegeerd op beurs

Het vooruitzicht van een mogelijk grote deal met KFC door Beyond Meat kon op heel wat belangstelling rekenen bij beleggers. Het aandeel van de fabrikant van vleesvervangers ging kort na opening van de beurs in New York met 5 procent omhoog.

Tekst: Pluimvee – Bron: Pluimveeweb

Te vinden in: Alle categorieën , Braadkippen