Actualiteit

Vepymo bereikt overname-akkoord met Maatman Opfok

Vepymo bereikt overname-akkoord met Maatman Opfok

Vepymo B.V. en Maatman Opfok B.V. zijn een strategische samenwerking overeengekomen over de opfok- en verkoopactiviteiten in Nederland. Binnen afzienbare tijd zullen de activiteiten van Maatman overgenomen worden door Vepymo.

 

Vepymo is een broederij- en opfokorganisatie in België en Nederland en sinds 2001 distributeur van de Hendrix Genetics merken ISA, Bovans en Dekalb. Alex Janssen, verkoopsleider bij Vepymo Nederland, is alleszins verheugd met deze strategische stap.

 

Maatman Opfok B.V. uit Oldeholtpade (FR), onderdeel van Pluimveebedrijf Maatman dat opgericht is in 1932, is namelijk vooral sterk in de Noord-Nederlandse markt, terwijl Vepymo vooral actief is in het zuiden. De twee firma’s zijn elkaar niet onbekend, gedurende ruim 15 jaar was er al een nauwe samenwerking tussen de twee bedrijven waarbij Vepymo toeleverancier was van de eendagskuikens. Het management van Maatman Opfok zal actief betrokken worden bij het integreren van de activiteiten om ervoor te zorgen dat de klanten geen hinder zullen ondervinden van deze overname.

 

Tekst: Pluimvee – Bron: Pluimveeweb – Foto: VEPYMO

Te vinden in: Leghennen , Alle categorieën