Actualiteit

mmmEggies organiseren Kakelspektakel voor vakvrouwen in de legpluimsector

mmmEggies organiseren Kakelspektakel voor vakvrouwen in de legpluimsector

De mmmEggies, pluimveehoudsters uit heel Nederland die het Nederlandse ei promoten, organiseren op vrijdag 23 september 't Kakelspektakel. Een uniek event voor alle vakvrouwen uit de legpluimveesector. „Elkaar ontmoeten, ervaringen delen, elkaar inspireren en genieten staat centraal. De aanmeldingen lopen binnen dus ben er snel bij om dit gratis event bij te wonen", zegt Petra Smits.

 

De mmmEggies, pluimveehoudsters die het Nederlandse ei promoten, hebben het initiatief genomen om een event te organiseren voor vakvrouwen uit de legpluimvee- en opfoksector. „We liepen al langer rond met het idee om iets uitsluitend voor vrouwen uit onze sector te organiseren. Het wordt een middag genieten op een prachtige locatie, waarbij plezier en ontspanning centraal staan. In deze roerige tijden vinden wij het belangrijk dat deze vakvrouwen elkaar kunnen ontmoeten”, zegt Petra Smits, legpluimveehoudster in Ysselsteyn (Limburg) en voorzitter mmmmEggies en mede initiatiefneemster van dit evenement genaamd ‘’t Kakelspektakel’.

 

Vanwege corona zijn de mogelijkheden om elkaar te ontmoeten minimaal geweest. „Als mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten hebben we elkaar niet kunnen ontmoeten op evenementen, beurzen of de mmmEggiedagen die we normaliter elk half jaar houden. Dat misten we enorm. Gelukkig hebben we deze zomer weer zoals vanouds eieren uit kunnen delen bij de Vierdaagse van Nijmegen", blikt de voorzitter terug.

 

Aandacht voor boerin

 

Zo is 't Kakelspektakel geboren. Want gekakeld zal er worden. „Wij als vakvrouwen begrijpen elkaar als geen ander. Pluimveehoudster zijn is soms aan een buitenstaander niet uit te leggen. Het bedrijf, de boerderij, de gezondheid van de kippen staat altijd op de eerste plaats maar er mag zeker ook aandacht zijn voor de boerin!”

 

Samen met een project- en eventmanager is het programma ingevuld. „Mede dankzij sponsoren en erfbetreders uit de sector die ons dit evenement gunnen, hebben we een mooi programma zonder commerciële bijbedoelingen in elkaar gezet”, legt Petra Smits uit. Deze middag is er ruimte om elkaar te ontmoeten, kennis te maken en elkaar te inspireren, tevens kunnen de vrouwen ook genieten van verrassend entertainment, muziek en een kakeluurtje. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.”       

’t Kakelspektakel vindt plaats op vrijdag 23 september op een bijzondere locatie: ‘In de Kas’ in Winssen (nabij Nijmegen). Deze duurzame locatie, waar het verbinden van mensen en ideeën centraal staat, ligt in een historische boomgaard. Het is goed bereikbaar vanuit het hele land. De locatie ligt op 5 minuten vanaf de A73, afrit 1-Beuningen.

 

Aanmelden

 

Aanmelden voor dit gratis unieke event kan via deze link. Er is een maximum aantal plaatsen te vergeven, dus wees er snel bij: vol = vol. De enige voorwaarde om aan te kunnen melden is dat je vakvrouw bent van een legpluimvee- of opfokbedrijf.

„Ik wil alvast een tipje van de sluier oplichten; het zal nog lang rumoerig blijven door het kakelen. Maar bovenal willen we de dames inspireren tot enthousiasme voor delen met elkaar. Een gezellige ontspannende middag in deze hectische tijden", aldus Petra Smits.

Bron: Pluimveeweb

Te vinden in: Leghennen , Alle categorieën