Actualiteit

Farmers Defence Force Belgium trekt ten strijde

Farmers Defence Force Belgium trekt ten strijde

Farmers Defence Force Belgium is nog maar recent opgericht, maar ze laten er alleszins geen gras overgroeien en roepen iedereen op om mee te komen betogen. Aanstaande vrijdag 18 augustus 2023 willen ze actie voeren tegen het politieke wanbeleid die de landbouw wilt opofferen ten voordele van de industrie.

 

Van bij de officiële start van FDF Belgium op 12 juni 2023 wou Dickens, melkveehouder uit Arendonk en tevens bezieler en voorzitter van FDF Belgium, een meer activistische koers varen. Dit zet hij direct kracht bij door aanstaande vrijdag 18 augustus actie te voeren in Antwerpen, de thuishaven van politiek kopstuk Bart De Wever en zijn partij de N-VA die de landbouw wilt opofferen ten voordele van de industrie.

 

“Concreet komt het erop neer dat we de politieke show meer dan beu zijn en dat de maskers dringend moeten afvallen, zeker nu de politiek vervroegd samenkomt op 24 augustus. Niet alleen worden er verkeerde cijfers gebruikt, ze worden eveneens nog eens foutief geïnterpreteerd, ten nadele van de landbouwsector. Bovendien wordt er op vele plaatsen aan slecht natuurbeheer gedaan, dit ten koste van de belastingbetaler. Verder is er de constante agri-bashing, foutieve negatieve zaken worden uitvergroot terwijl werkelijke positieve zaken, waaronder een enorme inzet op CO2-reductie, nooit vermeld worden. Eveneens gaat de media bewust voorbij aan al de politieke onwaarheden, het wordt tijd dat burgers het echte verhaal aanhoren en dat bepaalde politieke partijen kleur bekennen. Daarom roepen wij iedereen op om met de tractor, auto, openbaar vervoer mee te betogen”, aldus Dickens.

 

Tekst: Pluimvee – Bron: FDF Belgium – Foto: FDF Belgium

Te vinden in: Alle categorieën , Wetgeving , Milieu , Antwerpen