Actualiteit

Eerste fysieke prijzencommissie Deinze post corona sluit +1 af na turbulente zitting

Eerste fysieke prijzencommissie Deinze post corona sluit +1 af na turbulente zitting

Op initiatief van de schepen van landbouw en de burgemeester van Deinze werd de eerste fysieke vergadering sinds ellenlange tijd - omwille van corona – feestelijk ingezet met een ontbijtvergadering. De feestelijke stemming was echter van korte duur toen de discussie werd gevoerd rond de notering van de braadkippenprijs. Na lange tijd werd een stemming net vermeden en tekende Deinze 1 cent hoger. Een welgemeende dankjewel voor de leden van de prijzencommissie voor hun belangeloze inzet in het belang van de sector!

Sinds de uitbraak van Corona, ondertussen een kleine 2 jaar geleden, ging de prijzencommissie van Deinze online door gezien de strikte coronamaatregelen. Een noodzakelijke, maar niet evidente wijziging voor de commissieleden, daar het fysieke aspect in deze toch niet onbelangrijk is. Nu er bijna kan gesproken worden over het post coronatijdperk, vond afgelopen woensdag (06/10/2021) de eerste fysieke vergadering terug plaats. De burgemeester en Schepen van Deinze wilden dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en er werd een feestelijke ontbijt voorzien voor de commissieleden.

Feestelijke stemming van korte duur

Na een kleine 2 uur te hebben gedebatteerd werd een stemming net vermeden. Dit gezegd zijnde maakt al duidelijk dat de prijzencommissie van deze week geen ‘walk in the park’ was. Uiteindelijk kon alsnog een +1 bekomen worden, al is deze er niet zonder slag of stoot gekomen.

Inspanningen onderbelicht

Het merendeel van de pluimveehouders ziet wekelijks een notering verschijnen. Al zit er achter deze +1 (of -1, +2, -2,…) meer dan je denkt. De commissieleden van de belangenverdedigingsorganisaties, waaronder de Landsbond Pluimvee, doen heel wat inspanningen om uiteindelijk de woensdagvoormiddag een correcte prijszetting te kunnen bekomen in het belang van de braadkippenhouders. En dit volkomen belangeloos, een welgemeende merci!

Al kun je de commissieleden een hart onder de riem steken en dit door aanwezig te zijn op de prijzencommissies. Deze vinden elke woensdag plaats. Er wordt verzameld om 8:30 in Taverne Palace (Markt 32, 9800 Deinze) om vervolgens op het gemeentehuis van Deinze (9:00) de effectieve commissie te laten plaatsvinden. Allen daarheen!

Tekst: Eigen verslaggeving

Te vinden in: Alle categorieën , Braadkippen , Oost Vlaanderen