Actualiteit

Britten linken salmonellose aan pluimveevlees uit Polen

Britten linken salmonellose aan pluimveevlees uit Polen

Het Britse Food Standards Agency maakte melding van 480 gevallen van salmonellose in het Verenigd Koninkrijk vanaf januari 2020 door twee stammen van Salmonella Enteritidis. Deze zouden gekoppeld zijn aan de consumptie van ingevroren rauwe gepaneerde kippenproducten, vermoedelijk uit Polen. Het onderzoek in Polen is lopende.

 

Er loopt een onderzoek naar twee specifieke Salmonella-stammen die verband houden met ingevroren rauwe gepaneerde kipproducten. Een woordvoerder van de Food Standards Agency stelt dat er daarbij ook onderzoeken gaande zijn op pluimveebedrijven in Polen, schrijft het Britse dagblad The Guardian.

 

Bij sommige besmette partijen pluimveeproducten die zijn getraceerd bleek een zelfde leverancier betrokken, maar de uitbraken hangen samen met meer dan één leverancier, aldus de woordvoerder. Er vindt onderzoek plaats in Polen om te bepalen welke bronnen op pluimveebedrijven tot de uitbraken hebben geleid, schrijft The Guardian.

 

Salmonella is al jaren een probleem in de Poolse vleeskuikenhouderij. In 2019 was Polen voor 60 procent verantwoordelijk voor de meldingen van salmonellabesmettingen op pluimveevlees. „Polen staat hiermee met stip op nummer 1 voor wat betreft het aantal salmonellabesmettingen bij in Europa geproduceerd pluimveevlees.

 

Tekst: Pluimvee/Pluimveeweb – Bron: Pluimveeweb – Bron: Shutterstock

Te vinden in: Alle categorieën , Braadkippen