Actualiteit

AVP legt Chinees vleesconcern Wens geen windeieren

AVP legt Chinees vleesconcern Wens geen windeieren

Wens Foodstuff Group, een Chinees varkens- en pluimveevleesconcern tekent in het eerste halfjaar van 2019 een forse stijging van de winst op door toedoen van de Afrikaanse varkenspest (AVP).

Reuters meldt dat het bedrijf heeft aangegeven dat er een stijging van de nettowinst met 50,8% is behaald in de pluimveetak. De vraag naar pluimveevlees, voornamelijk kippen- en eendenvlees is enorm gestegen nadat er enige tijd geleden Afrikaanse varkenspest in China is uitgebroken. De varkensstapel is volgens de Chinese overheid in juli 2019 met 32,2 % gedaald ten opzichte van juli vorig jaar. De verwachting is dat deze neerwaartse trend zich verder zal zetten.

Nettowinststijging van ruim 50 %

Wens Foodstuff Group heeft een marktwaarde van 27 miljard EUR en maakte de eerste 6 maanden van dit jaar een nettowinst van 176 miljoen EUR, een stijging van ruim 50 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet in het eerste halfjaar van 2019 is gestegen naar 3,8 miljard EUR, een stijging van 20,2 % ten opzichte van de eerste zes maanden van 2018.

Overname

De Wens Group beoogt bovendien door de overname Jiangsu Jinghai Poultry Industry Group een uitbreiding in de vleeskippenproductie en wilt hiermee een aandeel hebben in de witte veren vleeskuikenmarkt. Momenteel produceert de Wens Groep lokale (gele veren) rassen, waarvan de productie in het eerste halfjaar van 2019 met 17,5 % is gestegen.

Varkenstak krijgt klappen

Logischerwijs heeft de varkenstak van het vleesconcern in het eerste halfjaar van dit jaar wel een verlies gedraaid, ondanks een volumegroei van 13,7 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Tekst: Pluimvee – Bron: Boerderij/Poultryworld

Te vinden in: Alle categorieën , Braadkippen