Actualiteit

Amerikaanse discounter haalt eieren tijdelijk uit schap wegens te duur

Amerikaanse discounter haalt eieren tijdelijk uit schap wegens te duur

De Amerikaanse discounter Dollar Tree verkoopt tijdelijk geen eieren meer omdat de eierprijs 60 procent steeg sinds de herfst van afgelopen jaar, te duur voor de discounter. De supermarktketen heeft ruim 9.000 Dollar Tree-winkels in de Verenigde Staten en Canada. De woordvoerder zei dat de discountketen verwacht dat eieren niet eerder dan de herfst van dit jaar weer in haar supermarkten te koop zullen zijn, meldt het internationaal persbureau Reuters.

 

Eieren te duur geworden voor Dollar Tree

 

Dollar Tree, dat de meeste producten verkoopt voor 1,25 Amerikaanse Dollar (1,15 euro) en een kleine selectie artikelen voor 3 of 5 dollar, stopt met de verkoop van eieren in winkels omdat het bedrijf geen geld kan verdienen door ze tegen vaste prijzen aan te bieden.

 

De eierprijzen zijn namelijk ook in de Vereingde Staten flink gestegen, aangewakkerd door een tekort aan aanbod als gevolg van vogelgriep en hoge productiekosten. De kosten van eieren stegen in februari met 38 procent voor producenten en met 55 procent voor klanten ten opzichte van een jaar eerder. De gemiddelde prijs voor een dozijn grote eieren van klasse A was 4,21 dollar in februari, volgens gegevens van het Bureau of Labor Statistics, aldus CNN.

 

Tekst: Pluimvee/Pluimveeweb – Bron: Pluimveeweb – Foto: Shutterstock

Te vinden in: Leghennen , Alle categorieën