Actualiteit

Albert Heijn komt leghennenhouders tegemoet vanwege fors gestegen voederkosten

Albert Heijn komt leghennenhouders tegemoet vanwege fors gestegen voederkosten

Albert Heijn liet via een brief aan alle ruim 100 leghennenhouders die exclusief aan Albert Heijn tafeleieren leveren weten dat ze een eierprijsverhoging van 0,008 euro per ei zullen ontvangen. Deze verhoging ontvangen ze tot het einde van dit jaar via het pakstation. AH neemt het initiatief voor het verhogen van haar vaste uitbetalingsprijs voor tafeleieren vanwege de fors gestegen voederprijzen.

 

„In onze huidige samenwerking hebben we een vaste inkoopprijs afgesproken tot en met eind 2021, zodat jullie de extra investeringen hebben kunnen doen die binnen het programma horen. Nu zien wij dat de exponentiële groei van voederprijzen de afgelopen maanden niet in lijn is met de vaste eierprijs die wij met jullie hebben afgesproken. Om jullie als pluimveehouders in deze onzekere tijd tegemoet te komen, zullen wij vanaf vandaag tot het einde van het jaar de inkoopprijs van eieren verhogen. Dit betekent dat je een eierprijsverhoging ontvangt van 0,008 euro per ei voor de tafeleieren die wij als Albert Heijn afnemen. Deze verhoging ontvang je via het pakstation”, schrijft Albert Heijn in de brief aan leghennenhouders.

 

Begin volgend jaar zal Albert Heijn evolueren hoe de voederprijzen evolueren, zodat ze samen met leghennenhouders kunnen kijken naar het vervolg. Hiermee wilt AH inspelen op een langdurige samenwerking met een eerlijk verdienmodel voor iedereen in de keten, nu en in de toekomst waarbij gezonde prijzen en afzetgarantie voor de pluimveehouders centraal staat.

 

Door deze berichtgeving kijken de overige producenten met argusogen naar de overige retailers die ook weet hebben van de problematieken van te hoge voederprijzen en gas- en elektriciteitsprijzen waarmee hun producenten te maken hebben.

 

Tekst: Pluimvee – Bron: Pluimveeweb – Foto: Shutterstock

Te vinden in: Leghennen , Alle categorieën