Actualiteit

VK kent grootste recorduitbraak van vogelgriep ooit

VK kent grootste recorduitbraak van vogelgriep ooit

Met meer dan 40 bevestigde gevallen kent het VK de grootste uitbraak van vogelgriep ooit. De Britse minister van Milieu, George Eustice, uitte zijn bezorgdheid over de omvang van de uitbraken door het virus dat dit jaar ondertussen is uitgegroeid tot de grootste uitbraak die het VK ooit heeft gekend.

 

Christine Middlemiss, hoofd van de dierengeneeskundige dienst, zei dat ze erg bezorgd was over de situatie omdat het aantal haarden erg hoog is voor deze tijd van het jaar en groter dan ooit tevoren. De hoge infectieniveaus in de trekvogelpopulatie spelen hierin een rol wat volgens haar heel zorgwekkend is daar die vogels tot de lente in het VK zullen blijven in de winter, waardoor het risico op besmettingen blijft aanhouden.

 

Ondanks dat het aantal stuks pluimvee dat ondertussen opgeruimd is relatief beperkt is, ongeveer 500.000, zijn het voornamelijk het aantal haarden die zorgwekkend zijn. De British Poultry Council zei dat alle producenten in de beperkingszones vanwege de Brexit te maken hebben met een tijdelijk verbod op export naar de EU: "Sinds we een derde land van de EU zijn geworden, is het een nog grotere uitdaging geworden - die controles bestaan ​​niet voor leden van de EU.”

 

Tekst: Pluimvee – Bron: Poultryworld – Foto: Shutterstock

Te vinden in: Alle categorieën , Dierengezondheid