Actualiteit

Pluimveehoudster draagt Boeren op een Kruispunt een warm hart toe door zich te engageren voor boerinnenkalender 2022

Pluimveehoudster draagt Boeren op een Kruispunt een warm hart toe door zich te engageren voor boerinnenkalender 2022

Pluimveehoudster Mélanie De Cock uit het Oost-Vlaamse Gavere engageert zich, samen met 11 andere trotse jonge boerinnen, vriendinnen, boerendochters met een hart voor de landbouw voor de boerinnenkalender. Een initiatief dat ontstaan is als weerwoord tegen ‘de agribashing’ en ondertussen goeie doelen mee helpt ondersteunen. Na een succesvolle eerste editie in 2021 is de campagne voor 2022 volop lopende, waarbij dit jaar de inkomsten integraal gaan naar de werking van Boeren op een Kruispunt.

Mélanie De Cock is één van die 12 enthousiaste boerinnendochters die hun passie voor dieren, natuur en hun hart voor de landbouw op een originele manier naar buiten willen dragen. “Toen ze me de vraag stelden of ik eveneens voor de editie van 2022 me wou engageren heb ik geen seconde getwijfeld.  Het is niet evident om als jonge landbouwer een bedrijf verder te zetten of op te starten. De vergunningsproblematiek, de hoge voederprijzen, de strenge regelgevingen, de problematieken rond milieu en klimaat, het stijgend aantal zelfdodingen, … Allemaal problematieken waar we als jonge, trotse en enthousiaste ondernemers mee geconfronteerd worden. Eens het hart verloren is aan de boerenstiel is het geen evidentie dat van je af te zetten. Het gezegde: “En de boer ploegde voort” zal misschien binnenkort niet meer van toepassing zijn. Eén ding is zeker, het zal een uitdagende toekomst worden’, aldus Mélanie.

Boeren op een Kruispunt

De 12 boerinnen hebben Boeren op een Kruispunt gekozen als goed doel voor de editie van 2022. ‘Boeren op een Kruispunt’ is een organisatie die zich inzet voor het welzijn van Vlaamse boeren en tuinders. Dankzij een team van freelance psychologen, dierenartsen en talrijke vrijwilligers kan het de sector een breed scala van begeleiding aanbieden. Deze hulpverlening is discreet, onafhankelijk, neutraal en gratis.  

Bestellen?

De boerinnenkalender kost 10 euro (excl. verzendingskosten) waarvan de opbrengst integraal gaat naar Boeren op een Kruispunt. Bestellen kan via boerinnenkalenderbelgie@hotmail.com of door een bericht te sturen via de kanalen Instagram of Facebook ‘@boerinnenkalenderbelgie’.  Voor wie nog op zoek is naar een origineel cadeau voor de feestdagen, de boerinnenkalender is alvast een optie.

Tekst: Pluimvee – Foto: Boerinnenkalender

Te vinden in: Alle categorieën , Oost Vlaanderen