Actualiteit

PCLT focust met nieuwe pluimveecursus op actieve pluimveehouders

PCLT focust met nieuwe pluimveecursus op actieve pluimveehouders

Dit jaar lanceert het PCLT opnieuw een pluimveecursus waarbij er naast startende pluimveehouders ook gefocust wordt op actieve pluimveehouders. Hiermee wil het PCLT tegemoet komen aan de snel evoluerende bedrijfswereld waarin de pluimveesector vertoeft. Cursist Olivier Liesabeth onderstreept dit: 'Optimale bedrijfsresultaten kunnen alleen maar bekomen worden door up to date te zijn met de laatste hedendaagse ontwikkelingen.'

 

Als gevestigde waarde binnen de wereld van praktische landbouwopleidingen engageert het PCLT zich dit jaar tot het opnieuw organiseren van een professionele opleiding rond pluimveehouderij. "Met deze opleiding willen we zowel actieve als startende pluimveehouders nieuwe kennis aanreiken. Dit met het doel hun bedrijf en zichzelf weerbaarder en rendabeler te maken in een steeds evoluerende sector." zegt Marc Ballekens, directeur bij het PCLT.

 

In de opleiding zullen verschillende onderwerpen aan bod komen gaande van de nieuwste wetgeving binnen de sector, het meer vat krijgen op de eigen klimaatsturing, de nieuwste inzichten bij pluimveedierenartsen, tot hoe je meer financieel voordeel haalt uit slimme aanpassingen in de bedrijfsvoering. "Onze lesgevers zijn echte ervaringsdeskundigen uit de sector, zeker de moeite waard dus." aldus Jens Laethem, opleidingscoördinator Landbouw bij het PCLT.

 

Voor wie interesse heeft, de 30 uur durende opleiding gaat door in Nevele en is verdeeld over 10 lesmomenten waarbij de kostprijs van de opleiding 60 euro bedraagt. Meer info kan bekomen worden via: jens.laethem@pclt.be.

 

Tekst: Pluimvee – Foto: PCLT

Te vinden in: Alle categorieën , Oost Vlaanderen