Actualiteit

Megaprotest lokt tienduizenden misnoegde boeren naar Stroe om te protesteren tegen het stikstofbeleid

Megaprotest lokt tienduizenden misnoegde boeren naar Stroe om te protesteren tegen het stikstofbeleid

Het Gelderse Stroe kleurde met 60.000 mensen en 20.000 trekkers zwart van het volk. Niet alleen misnoegde boeren, eveneens loonwerkers, veevoerbedrijven, handelaren en vleesverwerkers waren vandaag massaal op de been in Stroe om hun statement te maken: het huidige stikstofbeleid moet van tafel.

 

Dat het protest doorging in het Gelderse Stroe en niet op het Malieveld in Den Haag was niet zomaar, hiermee willen ze een krachtig signaal geven dat ze Den Haag de rug toekeren. De boeren zijn klaar met de ‘stikstofdictaten’ uit de Hofstad. Gunter Klaasen, braadkippenhouder uit Ravels, tekende eveneens present: “Hier beseft men al wat er ons te wachten staat. Dat moet ook dringend in Vlaanderen doordringen.”


Nederlandse oppositiepartijen willen reparatiewet stikstof       

De BoerBurgerBeweging (BBB) en JA21 hebben woensdag, de dag van het boerenprotest in Stroe, een tienpuntenplan stikstof gelanceerd. Met het initiatief willen Kamerleden Joost Eerdmans (JA21) en Caroline van der Plas (BBB) “Nederland van het slot halen, persoonlijk leed voorkomen en toekomstige generaties niet opzadelen met een extra stikstofschuld van 25 miljard euro.”   


Tekst: Pluimvee – Bron: Boerderij/VILT – Foto: Shutterstock

Te vinden in: Alle categorieën , Antwerpen