Actualiteit

Landsbond Pluimvee West-Vlaanderen blikt tevreden terug op topeditie Agro-Expo in Roeselare

Landsbond Pluimvee West-Vlaanderen blikt tevreden terug op topeditie Agro-Expo in Roeselare

“Met erte en ziel preus up onze stiel”, de slogan van deze 21ste editie van Agro Expo, was duidelijk niet uit de lucht gegrepen. Met 18.000 bezoekers kan de beursorganisatie dan ook terugblikken op een meer dan geslaagde topeditie. Ook de Landsbond Pluimvee West-Vlaanderen blikt tevreden terug.

 

Van 27 tot en met 29 januari kwamen landbouwliefhebbers uit Roeselare en ver daarbuiten afgezakt naar Agro-Expo. Met ruim 18 000 waren ze, een nieuw record. Dat de animo groot was, was al op voorhand gebleken toen de Expo hal met zo’n 170 standhouders in een mum van tijd was uitverkocht.

 

De Landsbond Pluimvee West-Vlaanderen was blij dat, na 4 jaar afwezigheid van de beurs, ze opnieuw present konden tekenen in hun provincie.

 

“Ondanks het teleurstellende stikstofakkoord dat op woensdag gestemd werd in het Vlaams parlement, was de sfeer opmerkelijk uitbundig. Bij de opening op vrijdagavond had een delegatie van ontevreden landbouwers reeds post gevat op de parking waar de minister van landbouw Jo Brouns en collega Bart Dochy met hen in gesprek zijn gegaan. Vooral op zondag was het eigenlijk iets te druk om alle pluimveehouders die op de stand van de Landsbond pluimvee West-Vlaanderen langs kwamen de nodige aandacht te geven en even van gedachten te wisselen. Maar de constante aanwezigheid van heel wat bestuursleden zorgde voor de nodige ondersteuning. Ook op maandag kon je terecht op onze stand waar we versterking kregen van Lien Lefever van Belplume, waar ze de aanwezigen te woord stond met hun specifieke vragen en waar ze de nodige stalborden konden ophalen. Kortom best een zeer geslaagde editie.”, aldus een tevreden Danny Coulier, voormalig voorzitter van de Landsbond Pluimvee.

 

Tekst: Eigen verslaggeving – Foto: Pluimvee

Te vinden in: Alle categorieën , West Vlaanderen