Actualiteit

Kandidaat Europees landbouwcommissaris Wojciechowski geslaagd voor tweede zit

Kandidaat Europees landbouwcommissaris Wojciechowski geslaagd voor tweede zit

Tijdens een hoorzitting in het halfrond maakte de Pool Janusz Wojciechowski, kandidaat-commissaris landbouw, vorige week een mindere beurt. De bevoegde commissies van het Europees parlement hoorden Wojciechowski uit over zijn visie op de hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid, de internationale handelsakkoorden, de positie van de boer in de voedselketen en de rol van de landbouwsector in het Europese klimaatbeleid. Voor iemand die van Commissievoorzitter Ursula von der Leyen de opdracht heeft gekregen om een langetermijnstrategie voor de Europese landbouw te ontwikkelen was de vertoning van Wojciechowski haast beschamend.

Europarlementslid Hilde Vautmans (Open Vld/Renew Europe) en lid van de landbouwcommissie had op zijn minst meer toewijding verwacht aangezien de commissaris voor de hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid staat. Hilde Vautmans stuurde aan op een noodzakelijke tweede hoorzitting om te kunnen verduidelijken hoe hij aan hun criteria ging voldoen.

Tijdens zijn tweede hoorzitting kwam Wojchiechowski deze keer met gerichte antwoorden voor de dag en verduidelijkte hij zijn visie op het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid waarna hij de steun kreeg van de landbouwcommissie van het Europees Parlement. Bedoeling is dat de nieuwe Europese bestuursploeg onder leiding van von der Leyen op 1 november in dienst treedt.

Tekst: Pluimvee – Bron: Vilt

Te vinden in: Alle categorieën