Actualiteit

In memoriam Gilbert Lefever

In memoriam Gilbert Lefever

Met het overlijden van Gilbert Lefever (° 1942) op 28 december jongstleden verdwijnt één van onze prominente figuren uit de pluimveehouderij. Landbouwingenieur Gillbert Lefever was één van de boegbeelden van Euribrid, een fokbedrijf dat in het begin van de jaren 50 van de vorige eeuw, door het Nederlandse “Hendrix International” werd opgericht.  Gillbert Lefever was binnen de Belgische tak van de fokorganisatie een pionier van het eerste uur. Hij had een belangrijke inbreng in de snelle groei van Euribrid dat niet enkel in de pluimveehouderij maar ook in de varkenshouderij (Hypor) actief was.

 

Met onze vereniging onderhield Gilbert hartelijke contacten die gevoed werden door deelnames aan pluimveebeurzen, bijeenkomsten en congressen. Hij had ook een neus voor het aantrekken van goede medewerkers. Zo verkaste Hubert Bossuyt, voormalig technisch controleur in Oost-Vlaanderen en voormalig voorzitter van de Landsbond, naar Euribrid.

 

Er was een intens contact tussen Gilbert en de redactie van ons vakblad “Pluimvee” toen hij in het zicht van zijn pensionering als eerbetoon aan Euribrid en de Belgische pluimveehouderij een lijvig boekwerk publiceerde in 2004 onder de titel: “Wel en wee van de Belgische pluimveehouderij tijdens de vorige eeuw”. 

 

Gilbert was een minzame, gecultiveerde man die nooit het conflict zocht maar geloofde in de kracht van de communicatie en de samenwerking.  (CR)

Te vinden in: Alle categorieën