Actualiteit

Hoofdredacteur Luc Maertens geeft na 10 jaar de fakkel door aan Marianne Mersseman

Hoofdredacteur Luc Maertens geeft na 10 jaar de fakkel door aan Marianne Mersseman

Luc Maertens, voormalig ILVO-onderzoeker, volgde begin 2015 Clem Reynders op als hoofdredacteur van Pluimvee. Na bijna 10 jaar en 102 vakbladen later geeft hij de spreekwoordelijke pen door aan Marianne Mersseman. Vanaf maart 2024 zal Marianne Mersseman instaan als hoofdredacteur van ‘Pluimvee’, het vakblad van de professionele pluimveehouderij.

 

Luc Maertens geeft met veel vertrouwen na bijna 10 jaar en 102 vakbladen de fakkel door aan Marianne Mersseman: “Tijdens onze gesprekken was het duidelijk dat Marianne beschikt over een ruime kennis van de sector, veel doorzettingsvermogen heeft en bovendien zeer sterk is op organisatorisch vlak. Gezien ze eveneens een vlotte pen heeft, bleek al snel dat Marianne de geknipte kandidate was. Ondanks dat ik nog even aan boord blijf voor een vlotte overdracht, kan ik dit hoofdstuk voor mij met een gerust hart afsluiten.”

 

Wie is Marianne?

 

Voor diegene die Marianne, de nieuwe hoofdredacteur, van de VVP (Pluimvee) nog niet zouden kennen:

 

Marianne Mersseman (56) is een rasechte West-Vlaamse powerlady: echtgenote, mama van drie en een gedreven persoonlijkheid. Aan de toenmalige Industriële Hogeschool, CTL te Gent, studeerde ze af als industrieel ingenieur Landbouw- en Voedingsindustrieën. Na haar studies was Marianne gedurende 13 jaar kwaliteitsverantwoordelijke bij een diepvriesgroentenbedrijf te Ardooie. In 2005 maakte ze de overstap naar de pluimveesector, het pakstation Euro Ei, eerst onder G. Ysebaert, later onder de familie Lodewyckx, dat tegenwoordig onder de Van Beek Groep uit Nederland actief is. Oorspronkelijk was zij daar ook actief als kwaliteitsverantwoordelijke, om geleidelijk te evolueren naar verantwoordelijke van de legbedrijven van de groep. Hierdoor is Marianne sterk vertrouwd met het reilen en zeilen binnen de legsector.         
 

“Ik kijk ernaar uit om deze uitdaging aan te gaan. Alhoewel ik geen journalistieke achtergrond heb, heb ik ‘goesting’ om samen met de redactieraad, de beleidsmedewerker van de Landsbond Pluimvee en alleszins samen met mijn voorganger te zorgen dat het vakblad Pluimvee een meerwaarde blijft voor de sector. Dit wordt een hele uitdaging, want Luc heeft dit jarenlang met hart en ziel gedaan, en was overal een gekend gezicht en heeft steeds een hoge kwaliteit nagestreefd.  In eerste instantie wil ik me inwerken - in overleg met mijn voorganger – om de overgang vlot te laten verlopen en zo de continuïteit te garanderen.”

 

Chris Dhondt, voorzitter Landsbond Pluimvee

 

“De doelstelling van Pluimvee blijft onveranderd, een sector-specifiek vakblad waarin de Landsbond Pluimvee als belangenbehartiger haar leden informeert. Meer en meer gaat dit gepaard met de combinatie via onze digitale kanalen: de wekelijkse nieuwsbrief op woensdag en via onze website.

Het sociale aspect, voornamelijk ingevuld door de vier provinciale afdelingen, is een tweede belangrijke verbindende activiteit. Maar de hoofddoelstelling vanuit de VVP blijft om de sector objectief te informeren over nieuwe evoluties binnen de pluimvee- en konijnensector. Dit door een aantrekkelijk vakblad uit te geven in eigen beheer.”

Te vinden in: Alle categorieën