Actualiteit

Druk bijgewoonde Statutaire Vergaderingen in Limburg en West Vlaanderen

Druk bijgewoonde Statutaire Vergaderingen in Limburg en West Vlaanderen

Nu de coronaperikelen achter de rug zijn, zijn de vrijdagavonden in maart traditiegetrouw terug bezet voor de provinciale Algemene vergaderingen van de Landsbond Pluimvee. West Vlaanderen was als eerste aan de beurt op 3 maart … Ja, dezelfde dag als het tractorenprotest tegen de voor de landbouw onacceptabele N-maatregelen. Maar dit weerhield niet om een recordopkomst te noteren in Domein Vossenberg te Hooglede. De AV in West Vlaanderen was terug het mekka voor de pluimveesector. Ondanks de moeilijke en onzekere toekomst kijkt de sector sterk uit naar deze avond. In een ongedwongen sfeer met sectorgenoten kunnen genieten van een goede babbel, een uitgebreide receptie, een rijke tafel en voor sommigen ook de beentjes losgooien op de dansvloer. Allemaal samen draagt dit bij om één van de belangrijke doelstellingen van de Landsbond Pluimvee te vervullen, namelijk de sociale functie. Vanzelfsprekend is belangverdediging en informatieverstrekking de hoofddoelstelling, maar deze zijn voor de 364 andere dagen van het jaar. 

 

Tradities zijn er om geëerbiedigd te worden in Limburg.  Net zoals bij de vorige edities serveerde het Limburgs bestuur een tweeluik. In de namiddag werd er verzameld bij afvalverwerker Van Werven recycling in Lanaken, een sleutelspeler in de circulaire economie die er voor zorgt dat gemengde harde kunststoffen verwerkt worden tot hoogwaardige maalgoederen.  Aansluitend verkaste het hele gezelschap naar feestzaal Gusteau in Lanaken. Naast het statutaire gedeelte en het culinaire gedeelte ontbreekt de humoristische noot niet in Limburg. Tonprater, de “buut” Hans verenigde de beide Limburgen en kreeg probleemloos de lachers op zijn hand.

 

Landsbond Pluimvee Oost-Vlaanderen organiseert aanstaande vrijdag hun ‘hoogmis’. Deze is eveneens toegankelijk aan voordelig tarief voor leden van de Landsbond Pluimvee uit andere provincies. Voor diegene die aanwezig willen zijn op de statutaire vergadering van de Landsbond Pluimvee Antwerpen, in november it will be - meer info volgt binnenkort.  In het april nummer van Pluimvee zijn de uitvoerige verslagen van de eerste twee statutaire vergaderingen te lezen, alsmede de sfeerbeelden die niet mogen ontbreken.

 

Tekst: Eigen verslaggeving (LM) – Beeld: LM

Te vinden in: Alle categorieën , West Vlaanderen , Limburg