Actualiteit

Beurs Pork & Poultry : Innovaties in de kijker

Beurs Pork & Poultry : Innovaties in de kijker

De jaarlijkse Pork en Poultry beurs bestaat uit één hal varkens en één hal pluimvee. Dit is een typisch Nederlandse beurs, geen dagen in het weekend. Het begint wel pas om 14u, zodat het werk zoveel mogelijk in de voormiddag kan uitgevoerd worden, en het loopt tot 22u, zodat de melkveeboeren na het melken nog kunnen afzakken naar ’s Hertogenbosch om een rondje te maken op de beurs.

 

Lege gangen en volle standen, dat is wel iets typisch. Als je onbekend bent met een bepaalde stand, dan wordt je gewoon binnengeroepen. Het is geen biercafé maar de nadruk ligt echt op een Vakbeurs, waar al je vragen beantwoord worden, en waar je kunt kennismaken met die personen die je anders alleen via de telefoon of de mail kent. Aangezien we in een periode zitten waar er veel goesting is om te investeren, kwamen veel Vlamingen afgezakt naar Den Bosch om kennis op te doen en de nieuwigheden te bezichtigen.

 

Dat er nieuwigheden te ontdekken vallen, dat is zeker. Deze beurs zet steeds de innovaties in de kijker. Eerst selecteert een vakjury de meest vernieuwende projecten, en dan kan het publiek zijn stem uitbrengen uit een top drie.

Te vinden in: Actualiteit