Actualiteit

Berlijnse Zoo gesloten door vogelgriep

Berlijnse Zoo gesloten door vogelgriep

De zoo van Berlijn heeft vrijdag de dierentuin ontruimd nader er een geval van vogelgriep werd vastgesteld bij een hamerkop, een Afrikaanse watervogel. Begin deze maand brak er ook vogelgriep uit in Pairi Daiza, maar mocht gewoon open blijven.

 

Wanneer de Berlijnse dierentuin, een belangrijke toeristische attractie in de Duitse hoofdstad, opnieuw zal opengaan is niet bekend. Volgens lokale media zou het nog weken kunnen duren. Vrijwel alle vogels in de dierentuin, inclusief de pinguïns, zijn naar binnen gebracht en worden getest.

 

Uitbraak Pairi Daiza

Deze uitbraak in de Berlijnse zoo is gelijkaardig met de uitbraak in een Belgische zoo, namelijk in Pairi Daiza, begin deze maand waar een pelikaan positief werd getest voor het virus. Om de andere vogelsoorten in en rond het park te beschermen, werden alle vogels geïsoleerd in gebouwen en volières. Alle plaatsen met vogels werden gesloten voor bezoekers, maar de overige delen van het park mochten wel gewoon open blijven. Ook de Nederlandse autoriteiten lieten weten dat een volledige sluiting van een dierentuin niet direct aan de orde zou zijn indien er één geval opduikt van AI.

 

Tekst: Pluimvee – Bron: VILT/NOS – Foto: Berlijnse Zoo

Te vinden in: Alle categorieën