Actualiteit

Bart-Jan Oplaat neemt roer over van Hennie de Haan als voorzitter van de NVP

Bart-Jan Oplaat neemt roer over van Hennie de Haan als voorzitter van de NVP

Tijdens de pluimveebeurs te Hardenberg werd de wissel aan het hoofd van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) publiekelijk voorgesteld. Op de speciaal georganiseerde bijeenkomst tijdens de beurs werd Hennie uitvoerig bedankt en geloofd voor haar grote en professionele inzet. Sedert 1 juli volgt Bart-Jan Oplaat haar op en de beursvloer bood voor hem het forum om zich voor te stellen en kennis te maken met de aanwezigen.

 

Hennie de Haan, ‘What’s a name’

 

In 2015 volgde Hennie de Haan Gert-Jan Oplaat – ja broer van Bart-Jan Oplaat – op als voorzitter van de NVP. Ondanks dat Hennie nauwelijks kennis had van de pluimveesector, had ze als ‘boerendochter’ wel de juiste achtergrond en instelling en zeer snel werkte ze zich de dossiers in en werd ze algemeen als een zeer gerespecteerde belangenverdedigster erkend. Dit werd door de verschillende sprekers op de afscheidsbijeenkomst, geleid door Iris Odink, benadrukt.

 

Niet herverkiesbaar

 

Eind vorig jaar was na 6 jaar er een eind gekomen aan haar mandaat van 6 jaar voorzitterschap. Zelf gaf ze aan om zich niet herverkiesbaar te stellen voor een 2de mandaat omwille van haar persoonlijke ingesteldheid voor rechtvaardigheid. “Waar in het verleden we met gedegen dossiers en argumenten konden onderhandelen met de overheidsdiensten en er geluisterd werd om tot rechtvaardige en maatschappelijk verantwoorde beslissingen te komen, is dit nu veel minder het geval”. “Voor mij is recht recht en krom krom en wanneer men niet meer luistert naar argumenten en voorstellen maar enkel uitgaat van zijn eigen agenda, daar kan ik me moeilijk of niet in vinden en daarom is het beter dat er nieuwe mensen met de nodige motivatie de belangen verdedigen”.

 

Bart-Jan Oplaat (51) uit Markelo zal voortaan als boegbeeld van de NVP de belangen verdedigen van de pluimveehouders. Hij is een voormalige pluimveehouder (zowel vlees- als legkippen), en ook beslagen in het schrijven van opiniestukken of opstellen van programma’s. 

 

Het volledige verslag kunt u lezen in het oktobernummer van Pluimvee.

 

Bron: Eigen verslaggeving (LM) – Foto: Persbericht NVP

Te vinden in: Alle categorieën