Pluimvee-verslag Statutaire Antwerpen 2018

 

 

Vernieuwde Antwerpse bestuur officieel voorgesteld

Afgelopen vrijdag (30 maart) vond in Kasterlee de statutaire vergadering van onze Antwerpse afdeling plaats. Van deze gelegenheid werd ook gebruik gemaakt om het vernieuwde, provinciale bestuur officieel voor te stellen aan de aanwezigen. Zoals u reeds kon lezen in het maart-nummer van ons PLUIMVEE-blad zijn zij reeds na de Agridagen van start gegaan (artikel onderaan).

Dirk Mertens, gedurende een tiental jaar de Antwerpse voorzitter, gaf reeds een tijdje geleden aan de fakkel te willen doorgeven. Pluimveedierenarts Geert Van den Abeele nam deze enthousiast aan. Door zijn drukke beroepsbezigheden was het voor ondervoorzitter Kris Van Daele niet meer mogelijk om het Antwerpse ondervoorzitterschap op zich te nemen. Deze positie wordt vanaf nu bekleed door Kris Claes. En ook de secretarissjerp werd overgedragen van Sofie Mertens naar Ellen Vaneynde. Verder nam het bestuur ook afscheid van Hans De Brouwer die geen actief pluimveehouder meer is, maar werd het bestuur wel uitgebreid met 2 nieuwe jonge krachten Rens Van Bijsterveldt en Emiel Vervaeck.

Wij wensen deze jonge, dynamische ploeg alvast heel veel succes toe!

Agridagen: succcesvolle 'editie van de bevestiging'

Van 16 t.e.m. 18 februari vond de 3-daagse landbouwbeurs Agridagen opnieuw plaats in Ravels. Met zo’n 20.000 bezoekers en 200 standhouders was deze ‘editie van de bevestiging’ succesvol te noemen. Vrijdag was een onvervalste pluimveedag met naast het Pluimveesymposium ’s avonds ook nog een primeurvoorstelling van het nieuwe NestBorn-systeem van de BHV-groep (Belgabroed, Vervaeke-Belavi en van Hulst). Een uitgebreid verslag over de beurs kan u in ons volgende Pluimvee-nummer lezen.

Onze Antwerpse afdeling had ook een stand in hal 4 en ontving zeer veel pluimveehouders op zijn stand. Op zaterdag kwamen ook de 'Ladies with l'Eggs' promotie voeren voor de eieren. Op zondag bezocht ook Kris Peeters de beurs en kwam hij ook langs op onze stand! Hieronder alvast wat beeldmateriaal. 

Er werd geopteerd om de verschillende groottes van het ei kenbaar te maken aan de consument 

Op zaterdag voerden de Ladies with l'Eggs promotie op onze stand. Ze deelden er boekjes uit met lekkere ei-receptjes en doe-boekjes voor de kinderen.

Op zondag bracht Kris Peeters ook een bezoek aan de beurs én aan de Pluimvee-stand!

Hij luisterde geïnteresseerd naar wat oud-voorzitter Dirk Mertens te vertellen had over de pluimveesector.

Een lekker advocaatje mocht niet ontbreken!