Nieuws

Verwarring rond VKI

De laatste tijd bestaat er nogal wat verwarring over welk VKI-document er op dit moment gebruikt moet worden voor de braadkippen. Op 6 december werd een nieuw VKI-document ge├»ntroduceerd door Belplume, waar de pluimveehouders naast het aantal dieren ook het geschatte gewicht moeten opgeven. Hierna werden echter nog wijzigingen aangebracht in het formulier, maar werd de versie-datum niet veranderd. Ook waren er soms fouten te zien. Voor de pluimveehouders is het absoluut niet meer duidelijk welke versie nu de correcte is. Dit hebben wij ook duidelijk laten blijken aan Belplume.

Deze avond kregen wij van Belplume een nieuwe versie van het VKI voor braad die op dit moment correct is. U kan dit document downloaden via de link op onze site. Deze versie zal ook zo snel mogelijk op de site van Belplume geplaatst worden, zo werd ons gemeld. Het document bevat wel geen controlemechanisme, wat wij ook onmiddellijk gemeld hebben.

Wij willen ons verontschuldigen voor deze verwarring, ook al gebeurt dit buiten onze wil en bevoegdheid om. Wij hopen, net als u, dat er snel een duidelijke communicatie komt vanuit Belplume.