Actualiteit

Luc Maertens laureaat 3-jaarlijkse persprijs “Emile Désirant”

Luc Maertens laureaat 3-jaarlijkse persprijs “Emile Désirant”

Op vrijdag 17 mei werd in Zedelgem de 3-jaarlijkse persprijs voor landbouwjournalistiek – de prijs ‘Emile Désirant’ – uitgereikt. Bij de Nederlandstalige agrarische pers ging de onderscheiding naar Luc Maertens, hoofdredacteur van het vakblad Pluimvee. Langs Franstalige zijde werd het journalistiek werk van Marie-France Vienne bekroond.

Luc Maertens, voormalig onderzoeker bij het ILVO, is sinds 5 jaar hoofdredacteur van het vakblad Pluimvee. De jury wist vooral zijn bevlogen manier van werken en de luchtigheid waarmee hij bepaalde moeilijke thema’s verwoord te smaken. Ondanks de soms luchtige benadering blijft Luc zijn kritische blik en objectiviteit behouden. Het is namelijk een kunst om de soms droge technische materie begrijpelijk te vertalen. Van gewezen wetenschapper naar landbouwjournalist, een merkwaardige omslag, maar een absolute meerwaarde voor de Belgische pluimveesector.

De driejaarlijkse persprijs voor landbouwjournalistiek is een initiatief van de Belgische Vereniging voor Landbouwjournalisten (VBLJ-ABJA) die voor het eerst in 1977 werd uitgereikt. De prijs kreeg de naam ‘Emile Désirant’, een pionier in de landbouwjournalistiek.

Tekst: Pluimvee – Bron: Pluimvee

Te vinden in: Alle categorieën