Actualiteit

Belplume lanceert nieuw VKI-document

Belplume lanceert nieuw VKI-document

30/05/2019Voor elk dier of elk lot dieren dat naar het slachthuis wordt gestuurd, dient elke veehouder de zogenaamde "informatie over de voedselketen" (korter: voedselketeninformatie of VKI ) aan de slachthuisexploitant te bezorgen.

Het nieuwe VKI-document dat Belplume gelanceerd heeft zou de gebruiksvriendelijkheid moeten verhogen, waarbij o.a. alleen de lichtblauwe velden dienen ingevuld te worden. Daarnaast zijn er een aantal aanpassingen doorgevoerd in de medicatielijst en de wachttermijnen.

Belangrijk is dat het VKI-document ruimschoots op voorhand toekomt in het slachthuis waarbij het aantal en het gewicht van de kippen zo correct mogelijk is ingeschat. Dit om een correcte berekening te kunnen maken naar combinaties en kratten toe. Foutieve inschattingen kunnen leiden tot inbreuken op de wetgeving inzake belading of dierenwelzijn, dit met mogelijkse sancties tot gevolg.

Het nieuwe VKI-document kunt u terugvinden op de website van Belplume of op de website van De Landsbond. Enkel het VKI-document met versienummer ‘versie 29-05-2019’ is vanaf heden geldig als officieel voedselketeninformatie-document.

Tekst: Pluimvee – Bron: Belplume

Te vinden in: Alle categorieën , Braadkippen , Wetgeving